Świat Zielonej Kuchni ZIELONE NEWSY

Konopie w kuchni: Konopne infuzje w Twojej kuchni – zapraszamy na szkolenie online

Konopie w kuchni Konopne infuzje

Konopie w kuchni: Konopne infuzje w Twojej kuchni – zapraszamy na szkolenie online, które odbędzie się 1. października. Zeszłoroczna edycja kursu cieszyła sie sporym zainteresowaniem. Czego możecie spodziewać się w tym roku?  Nadchodzące szkolenie organizowane przez Gosię Szakułę czyli Smiling Spoon, będzie poświęcone nauce przygotowaniu domowych infuzji, czyli potraw z  wyciągami z ziela konopi. W trakcie szkolenia uczestnicy zdobędą kompleksową wiedzę i praktykę związaną z prawidłowym przeprowadzeniem procesu ekstrakcji, obliczeniem dawki CBD lub THC w swoim ekstrakcie, używaniem infuzowanego konopiami tłuszczu w swoich przepisach i wiele więcej. Mamy też niespodziankę dla naszych czytelników w postaci darmowego udziału w szkoleniach. Oto więcej informacji.

Konopie w kuchni: Konopne infuzje w Twojej kuchni – zapraszamy na szkolenie online

Kurs „Konopie w kuchni: konopne infuzje to świetna okazja na zdobycie rzetelnej wiedzy z zakresu konopnej kuchni. Konopie to niesamowicie cenne źródło zarówno kannabinoidów jak i wielu mikro i makro składników (ziarno, mąka olej).

Wszystkim, którzy chcieliby włączyć konopie do swojej diety, a którzy nie posiadają kulinarnych zdolności i wiedzy, z pomocą przychodzi Gosia Szakuła znana jako Smiling Spoon ze swoją książką kucharską poświęconą konopiom. pozycja zawiera 30 przepisów na dania z CBD oraz 30 przepisów na dania z THC (medyczna marihuana). Więcej o książce „Konopie i marihuana w kuchni” przeczytasz T U T A J.

Oprócz pozycji wydawniczej Smiling Spoon co jakiś czas organizuje kursy z konopnego gotowania. Podczas nadchodzących warsztatów zaplanowanych na 1. października dowiesz się wszystkiego o konopnych infuzjach i przygotowywaniu ekstraktów.

Po za kompletną teorią, dotyczącą każdego etapu tworzenia domowych wyciągów z konopi, uczestnicy poznają także właściwości rośliny. Natomiast po wykładzie odbędą się zajęcia praktyczne online, podczas których uczestnicy będą przygotowywać własne ekstrakty.

Teoria oraz praktyka konopnej kuchni

Podczas kursu zaplanowanego na 1. października, uczestnicy otrzymają sporą dawkę wiedzy teoretycznej dotyczącej stosowania konopi w kuchni w taki sposób, aby nie utraciły swoich właściwości. Ale to oczywiście nie wszystko, prócz tego i wiedzy o konopnych infuzjach uczestnicy poznają tajniki gotowania z produktami konopnymi i przygotują razem:

Smoothie z białkiem konopnym
Kanapki z wegańskim twarożkiem na bazie konopnego serka
Letnia sałatka z brzoskwinią, kozim serem z aromatyczną posypką z nasion konopi
Placuszki z cukinii z dodatkiem mąki konopnej z konopnym pesto, jogurtem greckim
Błyskawiczny krem czekoladowy z kaszy jaglanej z dodatkiem masła infuzowanego konopiami

W cenie kursu uczestnicy otrzymują także książkę „Konopie i marihuana w kuchni” oraz zestaw wyjątkowych produktów konopnych, potrzebnych do przygotowania potraw marki Full Spectrum. W zestawie znajdują się między innymi: nasiona konopi łuskane, olej z nasion konopi, białko konopne, 5g suszu CBD oraz herbatka.

Uczestnictwo w warsztatach daje uczestnikom wyjątkowy pakiet wiedzy i doświadczenia oraz narzędzia do ich pogłębiania i kontynuowania przygody z kuchnią konopną.

Polecamy!

Więcej informacji o warsztatach znajdziesz T U T A J

A dla naszych czytelników mamy niespodziankę – możliwość zgarnięcia darmowego uczestnictwa w warsztatach. Co zrobić, aby mieć szansę takowe zgarnąć? Wystarczy wejść na naszego Facebook’a i publicznie udostępnić post zapowiedzą szkolenia. Wśród czytelników, którzy to uczynią wybierzemy dwie osoby, które otrzymają od nas vouchery na darmowy udział w kursie.

Zostaw komentarz

Twój email nie będzie opublikowany.

Może Ci się spodobać